Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker bygger nye kontorer og boliger ved Telenor Arena på Fornebu.

Og nå er det klart at Aker flytter fra prestisjelokalene på Aker Brygge til Fornebuporten neste sommer, skriver Budstikka.

- Vemodig å forlate Oslo

I tillegg til konsernselskapet Aker ASA, kommer datterselskapene Aker BioMarine og Ocean Yield, ifølge avisen.

Akers eiendomsvirksomhet ligger i datterselskapet Fornebuporten.

- Det blir selvsagt litt vemodig å forlate Oslo, der bedriften har hørt til i 173 år. Men det er riktig for oss å flytte nærmere våre operative bedrifter og det fremtidsrettede teknologimiljøet på Fornebu, sier kontorleder i Aker og «flyttegeneral» Gabriella T. Bastiani til Budstikka.

Nest størst i Bærum

I fjor fikk Aker på plass Aker-selskapene Kværner og Aker Solutions som leietakere i Fornebuporten.

Innflytting blir henholdvis i juni 2015 og juni 2016, ifølge Budstikka.

Når konsernselskapet nå skal flytte får industrikonsernet rundt 4.000 ansatte på Fornebu, og blir dermed nest største private arbeidsgiver i Bærum, kun slått av Telenor, ifølge Budstikka.

 

FAKTA

* Aker er et børsnotert investeringsselskap kontrollert av Kjell Inge Røkke.

* Aker har store eierandeler innen olje, oljeservice, fisk og shipping, blant annet Aker Solutions, Kværner, Det Norske og Havfisk.

* Markedsverdien av Aker er på vel 12 milliarder kroner.

* Hovedaksjonæren i Aker er TRG Holding som igjen er kontrollert av Kjell Inge Røkke og hans familie gjennom The Resource Group as.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.