-Aker BP leverte solid i tredje kvartal, sier toppsjef Karl  Johnny Hersvik i en børsmelding, og viser til resultatene og prosessen med å forme det fusjonerte selskapet.

Fusjonen mellom det Kjell Inge Røkke- kontrollerte oljeselskapet Det norske oljeselskap og BP Norge ble fullført 30. september 2016, og dagens tall inkluderer ikke BP Norge.

Dagens tall forteller om et mindre, men lagt mer lønnsomt selskap enn på samme tid i fjor. Hersvik kan skilte med et resultat før skatt på 50 millioner dollar, som er omtrent det dobbelte av det analytikerne hadde ventet på forhånd, viser tall hentet inn av SME Direkt. Det er også langt bedre enn sammenlignbare tall fra i fjor, som var et tap på 107 millioner dollar.

Les også: Det norske oljeselskap og BP Norge fusjonerer

Mindre og mer lønnsomt

Målt i omsetning er imidlertid størrelsen ned fra 316 millioner dollar til 248 millioner dollar.  Driftsresultatet ble 56 millioner kroner, noe bedre enn ventet.

Selskapet foreslår utbytte på 125 millioner dollar. De har tidligere varslet en ambisjon om å betale kvartalsvise utbytter, og nå vil de kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling 24. november, der de vil fåreslå at det betales ut 0,185 dollar per aksje i både desember og mars. Målet er å betale ut minst 250 millioner dollar per år fremover, og øke dette når Johan Svedrup-feltet er kommet i produksjon.

Les også:

36000 mrd. kroner i nye lån

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: