Kjøperne av Rosenberg Verft i Stavanger tok formelt over verkstedet fra 1. mars. Men før den tid ble det ført knallharde forhandlinger i det skjulte.

Tvunget til rabatt
Etter det Aftenbladet erfarer, ble selgeren, Aker Kværner ASA, etter "due dilligence"-gjennomgangen av selskapet tvunget til å la verkstedet gå for en langt billigere penge enn det som var avtalt i kjøpekontrakten som ble inngått like før jul.

Kilder Aftenbladet har vært i kontakt med, opplyser at Aker Kværner måtte gi en betydelig rabatt for å få gjennomført salget.

- Vi snakker minst om 20 prosents avslag i prisen, sier kilden.

Avdekket svakheter
Administrerende direktør i Technor ASA, Tollak Melberg, er blant kjøperne av Rosenberg Verft. Han bekrefter at gjennomgangen avdekket svakheter som til da hadde vært ukjent.

- Det er korrekt at vi har kommet til enighet med selgeren om å betale et lavere beløp, sier Melberg til Aftenbladet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.