Forretningsmannen Kjell Inge Røkkes eldste sønn har ledet verftet gjennom en snuoperasjon av de sjeldne.
Under hans ledelse, fra 2011 til ifjor vår, gikk verftet fra tomme dokker til fulle ordrebøker. Samtidig økte markedsverdien fra 40 millioner til 2,6 milliarder kroner.

I april gikk Røkke av som administrerende direktør og er i dag styreleder i selskapet. Før sin fratreden tjente han 2,2 millioner kroner på fire måneder i direktørstolen, ifølge  årsrapporten. I tillegg tjente han 1,7 millioner kroner som styreleder etter dagens dollarkurs.

I 2013 var de samlede honnorarene til Monsen Røkke på 2,9 millioner kroner etter dagens kurs.

Inkludert i topplederlønnen hadde Røkke et bonusprogram er basert på finansielle og personlige mål samt andre ledelsesprestasjoner i tråd med bedriftens verdier.

Flaks kommer godt med

For to uker siden besøkte Røkke sitt tidligere studiested Handelshøyskolen BI i Oslo. Foran studentene understreket Monsen Røkke at han er «genuint ydmyk» med tanke på suksessen. Han viste til at en god dose flaks alltid kommer godt med - uansett hva det gjelder.

- Markedet kom med oss, og jeg tror vi utnyttet det ekstremt bra, sa han.

Les også: Dette var det viktigste Kristian Monsen Røkke lærte på skolebenken

Samtidig fortalte 32-åringen at han som leder har vært opptatt av å blant annet tydeliggjøre sammenhenger, standarder og mål - ikke minst for ledergruppen i selskapet.

- Dette med verdier blir fort noe som bare er på veggen, men dette er noe som bandt oss sammen. Da hadde vi noe å samle oss rundt. Uten det blir det vaklende, sier han.

Kjøpte hus i Asker

Kristian Monsen Røkke har bodd mesteparten av livet i USA, men kjøpte nylig villa til 26 millioner kroner i nærheten av farens gigantbolig på Konglungen i Asker.

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt boligen, og vi gleder oss til å bosette oss i Asker, sa han til DN om flytteplanene.

Nå er det ventet at han vil gå inn i en mer operativ rolle i et Aker-selskap. I mellomtiden fikk han i desember et nytt styreverv, denne gangen i American Shipping Company, som også inngår i Aker-systemet.

- Jeg er norsk og jeg kommer til å bo her, sa 32-åringen til DN.

Sørget for lønnsomhet

Under Røkkes ledelse styrke også Aker Yards Philadelphia  lønnsomheten mot slutten av fjoråret. Aker Philadelphia Shipyard fikk et resultat før skatt på 3 millioner dollar i fjerde kvartal 2014, mot 0,4 millioner dollar i samme periode året før. Styret i selskapet har godkjent å betale et utbytte på 0,25 dollar pr aksje for kvartalet

Se også: Derfor vil Elisabeth Røkke gi 500.000 dollar til forskningsfond

Derfor vil Elisabeth Røkke gi 500.000 dollar til forskningsfond
– En fantastisk idé.
02:35
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.