- Responsen har vært over all forventning. Nå har det vært 8600 inne på vår Facebook-side. Mailen har ikke stått stille, vi har sittet to personer her og svart på mail kontinuerlig. Jeg ga meg ved midnatt torsdag, og det har vært på'n igjen siden fredag morgen.

Det sier Bjørn Blindheim, daglig leder i stiftelsen Aker Scholarship, til DN fredag ettermiddag - ett døgn siden nyheten om stipend til studenter ble sluppet.

Problem

Den nyopprettede stiftelsen skal finansieres av Kjell Inge Røkkes private selskap The Resource Group (TRG). Studenter som skal ta master- eller doktorgrad kan søke om stipend for å gå på ni utvalgte prestisjeuniversitet i utlandet, blant annet Oxford, Harvard, Stanford og MiT. Stiftelsen skal dekke kostnader knyttet til skolepenger pluss bo- og levekostnader.

 

Blindheim anslår at det har kommet et par hundre eposter siden nyheten om stiftelsen ble sluppet torsdag ved titiden.

- Vi har virkelig truffet. Det er et enormt problem at studenter som vil gå på gode skoler i utlandet får finansieringsproblemer.  Mange doktorgradsstudenter har det vanskelig økonomisk, og valutakursen den siste tiden har det ikke akkurat gjort det enklere, sier han.

Åpner lommeboken

Innen 20. oktober må studenter søke stiftelsen om stipend. De som slipper gjennom nåløyet blir deretter innkalt til intervju og får eventuelt tilsagn om stipend. Stipendet blir tildelt dersom kandidatene kommer inn på et av de ni utvalgte universitetene høsten 2016.

Grove anslag stiftelsen opererer med er at hver student i snitt sponses med rundt 350.000 kroner per år.

De første årene anslår stiftelsen at den vil dele ut 20 stipender, men antallet skal etter hvert økes til 40-50. Med antatt 100 stipender årlig når ordningen er i flytsonen, innebærer det at Røkke må bla opp 35 millioner kroner årlig.

Les også:

Kan bli EU-toppmøte om flyktningkrisen

- Hadde dette vært den eneste nyheten, hadde Norges Bank selvfølgelig kuttet renten  

Varsler nullvekst  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.