Offshoreleverandøren Aker Solutions var blant selskapene som trakk opp en positiv Oslo Børs tirsdag.

Aksjen AKSO endte opp 5,7 prosent til 101,50 kroner etter at selskapet tirsdag presenterte kvartalstall som jevnt over var bedre enn hva analytikerne hadde ventet.

- Ser potensiel for oppjusteringer
Tallene kom også over hva DNB Markets, som hadde estimater over konsensus, hadde ventet.

"For 2013 ligger vi henholdsvis to prosent over konsensus på topplinjen og åtte prosent over når det gjelder ebitda. Vi ser potensial for oppjusteringer av både våre og ikke minst konsensusestimatene på grunnlag av denne rapporten", heter det i en oppdatering.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Aker Solutions med et kursmål på 120 kroner per aksje.

Fondsfinans mener de sterke tallene og ordreinntaket i kvartalet fra Aker Solutions bekrefter meglerhusets positive syn på selskapet og de venter det vil trigge høyere estimater for andre halvår og fremover. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål på 120 kroner pr aksje.

Aker Solutions ble omsatt for 343 millioner kroner på Oslo Børs.

Norsk konkurs løftet Rec
Solenergiselskapet Rec endte opp 2,4 prosent til 1,99 kroner etter at de tirsdag morgen meldte at de vil begjære oppbud i sitt norske datterselskap, REC Wafer Norway.

Samtidig meldte selskapet at de formelt har vedtatt å gjennomføre den foreslåtte reparasjonsemisjonen i REC ASA.

- Oppbudbegjæringen var helt som ventet, og det er greit at de blir ferdig med det uten at det ser ut til å koste mer enn de tidligere har kommunisert, sier analytiker Henrik Schultz i Sparebank 1 Markets til TDN Finans.

Analytikeren oppjusterte tirsdag sin anbefaling på Rec-aksjen til kjøp med kursmål 2,70 kroner. Han tror at aksjen kan bli holdt nede til etter emisjonen er gjennomført og de nye aksjene har blitt utstedt, men ser bedre etterspørsel og priser fremover.

Ser mindre nedside i solenergimarkedet
- Vi konkluderer med at nedsiden i markedet for PV-installasjoner globalt er noe mindre enn vi tidligere så for oss. Det vil fortsatt være en oppbremsing i tempoet, men det ser ut som at 2012 blir bedre enn tidligere ventet, og at 2013 kan komme inn svakt over dette nivået, sier Schultz.

- Tidligere ventet vi et fall i 2013 på rundt syv prosent fra et lavere utgangspunkt, men vi ser noe en liten vekst. Det skyldes rett og slett at prisene nå har blitt så lave et det stimulerer etterspørselen, sier Schultz.

Han mener at priselastisiteten i markedet er større enn tidligere antatt.

Tror på prisoppgang
Schultz mener også at de lave silisumprisene gjør at kapasiteten tas ned, i tillegg til at planlagte nye prosjekter blir utsatt og/eller kansellert.

- Jeg tror fortsatt at silisumprisene kommer opp mot 25 dollar kiloen, fra dagens nivå rundt 20 dollar, sier Schultz.

Analytikeren estimerer at REC får et nettoresultat på rundt 4,5 milliarder kroner i år, men at de neste år vil gå med 250 millioner kroner i pluss.

- Når emisjonen er gjennomført vil selskapet være mye bedre rustet. Den finansielle risikoen vil være mye mindre, kanskje helt borte. (..) Så lenge tegningsperioden foregår vil aksjekursen være presset. Også rett etter at emisjonen gjennomføres rundt 10. september vil det være en periode hvor de som har blitt tildelt aksjer vil selge. Men det gir muligheter for nye investorer å komme inn i et nytt selskap, sier analytikeren.

Oslo Børs var opp 0,86 prosent til 433,53 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,2 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.