Det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeserviceselskapet Aker Solutions inngår subsea-allianse med den amerikanske oljeservicegiganten Baker Hughes, fremgår det av en børsmelding tirsdag.

Selskapene inngår partnerskap for å utvikle teknologi for produksjonsløsninger ment å øke produksjonen, øke utvinningsgraden og redusere kostnaden for utvinningsfelt.

- Det er en allianse som vi har satt opp mellom partene. Målet er å gå sammen og utvikle teknologi for å lage undervannsproduksjonssystemer som i større grad vil øke utvinningen fra subseafelt, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions til DN.

Alliansen vil blant annet fokusere på å utvikle brønntjenester for å optimalisere effektiviteten og redusere risiko i subsea-utbygginger.

- Vår felles satsing vil styrke virksomheten i hvert selskap og hjelpe våre kunder til å frigjøre de enorme verdiene som kommer fra subsea-produksjon, sier Aker Solutions-sjef Øyvind Eriksen i en kommentar.

- Subsea-utvikling er et hovedfokus for Aker Solutions, og partnerskapet med Baker Hughes vil gi oss kritiske evner som vil hjelpe oss å utvikle teknologier som vil skape et fullt fungerende subsea produksjonssystem som vil øke utvinningsgraden og redusere kostnader for oljeprodusentene, sier Eriksen.

Alliansens struktur gir begge partene fleksibilitet til å tilby alle produkter og tjenester den beste løsningen for kunders produksjonsutfordringer, heter det i meldingen.

Røper ikke finansielle detaljer

Nooryani forteller at dette er noe Aker Solutions har jobbet med en god stund og at det har vært i samtaler med Baker Hughes siden ifjor.

- Vi går ikke ut med noen finansielle detaljer rundt dette akkurat nå. Dette er i en veldig tidlig fase, og finansielle detaljer er heller ikke noe vi ønsker å gå ut med nå, sier Nooryani til DN.

Hun opplyser at partene kommer til å ha delt kontor i Houston og at Aker Solutions vil bruke de ansatte det har på kontoret i dag, i tillegg til at noen sitter på samme sted og jobber enda mer med alliansen.

Det er Aker Solutions' Svenn Ivar Fure og Baker Hughes' Brage Johannessen som vil lede alliansen for sine selskaper.

- Forhandlingene har foregått flere steder. I dag er Fure og Johannessen her i Oslo fordi de skal ha allmøte med noen av de ansatte på huset. Så reiser de rundt og har allmøter flere steder, sier Aker Solutions' kommunikasjonsdirektør.

Alliansen er betinget godkjenning av konkurranse- og andre reguleringsmyndigheter, ifølge TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.