Offshoreentreprenør Aker Solutions fikk en ebitda på 547 millioner kroner i andre kvartal 2015, mot 608 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Det var ventet en ebitda på 615 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Avsetning

Ebitda inkluderer en avsetning på 58 millioner kroner for leieavtaler på ledige kontorlokaler i Norge og i Storbritannia, samt andre kostander på 4 millioner kroner relatert til splitten av det gamle Aker Solutions til det nye Aker Solutions og Akastor.

Totale driftsinntekter utgjorde 8.048 millioner kroner (8.060), mot ventet 7.913 millioner kroner. Driftsresultatet ble 376 millioner kroner (472), mot ventet 458 millioner kroner, mens resultat før skatt ble 310 millioner kroner (526), mot ventet 449 millioner kroner

Ordrefall

Aker Solutions hadde en ordreinngang på 3.436 millioner kroner i andre kvartal 2015.

Ordrereserven var 44.029 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Det var ventet en ordreinngang på 4.069 millioner kroner og en ordrereserve på 44.175 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Ordrereserven fordeler seg med 12,8 milliarder kroner for arbeid i 2015, 16,9 milliarder kroner i 2016, 8,3 milliarder kroner i 2017, og 6,1 milliarder kroner i 2018 og utover.

Vesentlig oljebrems

Aker Solutions erkjenner at oppbremsingen i bransjen, særlig innen MMO i Norge, har vært vesentlig. Selskapet venter at situasjonen innen MMO vil vedvare de neste 1-2 årene.

Aker Solutions skriver ellers at det står klar til å utnytte skiftet på lengre sikt mot mer komplekse offshore-ressurser, og vektlegger at det er godt posisjonert i nøkkelregioner av de globale dypvanns- og subsea-markedene.

Ellers gjentar selskapet stort sett utsiktene fra foregående kvartal:

- Aker Solutions venter å vokse med sine nøkkelmarkeder på mellomlang sikt, og sikter på å i alle fall opprettholde markedsandelen i sine kjerneområder.

- Marginene ventes stabile i Engineering og ventes gradvis å bedres i MMO. Innen Subsea-segmentet, sikter Aker Solutions på å nå marginer på linje med sammenlignbare selskaper på sikt, og en ROACE på 20-25 prosent på mellomlang sikt.

Venter flat omsetning

Aker Solutions venter flat omsetning innen subsea-segmentet i 2015.

Det sier finansdirektør Svein Stoknes i Aker Solutions under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

Stoknes sier også at selskapet ser en ebitda margin på «mid single digit» innen MMO-segmentet innen utgangen av 2015.

Innen MMO-segmentet venter selskapet nå at topplinjen vil falle med 15 prosent fra 2014, mot tidligere ventet fall på 20 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Svakere for Atea

Skuffende fra Det norske

Det norske klager på Sverdrup-fordeling