UBS mener at Aker Solutions' resultat i fjerde kvartal var sterkt, men at dette antakelig ikke vil bli gjentatt. Meglerhuset mener ordrereserven gir noe dekning for omsetningen, men frykter at marginene vil skuffe fremover.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

«Til tross for de gode resultatene, ser vi ikke på fjerde kvartal som spesielt representativt fordi prosjektfremgangen kommer i bølger og kan bli påvirket av tidsaspektet», skriver meglerhuset og viser til at flere av selskapets prosjekter nådde milepæler i kvartalet.

Den nåværende ordrereserven gir om lag 75 prosent dekning for deres omsetningsprognoser for 2015, fremgår det.

Men meglerhuset skriver at «vi tror det er risiko for at prosjekter kan bli flyttet, noe som resulterer i lavere ordrereserve-konvertering».

Analytikerne i UBS mener også at ledelsen, til tross for høy omsetningsdekning «ikke uttrykte tilstrekkelig tillit på å levere marginekspansjon», under kvartalspresentasjonen.

UBS reduserer sine prognoser for ordreinngang betydelig og kutter derfor estimatene for driftsresultatet i 2016 og 2017 med henholdsvis 17 og 24 prosent til 1.764 millioner kroner og 1.603 millioner kroner

Meglerhuset gjentar sin salgsanbefaling på Aker Solutions-aksjen. Kursmålet kuttes til 35 kroner fra tidligere 40 kroner.

Les også:

Dette er ukens aksjetips

Kursløft etter knalltall dnPlus  (krevrr innlogging)

Gode resultater for Aker Solutions  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.