Ifølge NRK Hordaland fikk de ansatte ved Aker Solutions MMO i Bergen beskjeden på et allmøte tirsdag.

- De nærmere hundre ansatte det er snakk om nå, kommer i tillegg til de 440 som ble definert som overtallige i Aker Solutions MMO i sommer.

Også da var det ansatte i Bergen som ble berørt, men det tallet omfattet også ansatte i Stavanger, Kristiansund og Trondheim, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani til Bt.no.

Hun forteller til avisen at nedbemanningen skyldes at selskapet har sett en kraftig nedgang i modifikasjons- og vedlikeholdsmarkedet på norsk sokkel i år.

Svikten i markedet var grunnen til at selskapet også i august måtte kutte inntil 225 stillinger. Selskapet opplyste da at det ville påvirke ansatte i Stavanger, Kristiansund og Trondheim.

- De ansatte dette gjelder skal nå inn i individuelle samtaler hvor de vil få tilbud om å bli overført til bemanningsselskapet Aker Advantage fra 1. oktober. De får da full lønn i sju måneder, mens selskapet aktivt forsøker å finne løsninger for dem både i og utenfor Aker Solutions, opplyser Nooryani i en epost til DN tirsdag ettermiddag.

Hun opplyser videre at selskapet siden i sommer har sett på muligheten for å overføre ansatte til andre områder i selskapet.

- I løpet av året skal blant annet hundre ingeniører flyttes fra MMO-segmentet til en subsea-avdeling vi oppretter i Stavanger. Av de første 120 ansatte som takket ja til Aker Advantage-avtalen, er det funnet nye stillinger til over 30 prosent både internt i Aker Solutions og eksternt. Arbeidet med å finne løsninger for de øvrige pågår nå for fullt, opplyser Nooryani.

Aker Solutions-aksjen endte ned 0,1  prosent på børsen tirsdag. Følg aksjeutviklingen på DNs børssider.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.