Aker Solutions sendte onsdag 18. desember Aker Kværner Holding en redegjørelse av avtaler som ble inngått i 2009 vedrørende skipet Aker Wayfarer, etter at næringsminister Monica Mæland i et brev til Aker Kværner Holding har bedt om en gjennomgang.



Aker Solutions tar beskyldningene svært alvorlig, og har nedlagt et omfattende arbeid i tilknytning til redegjørelsen, opplyser selskapet i en melding torsdag.

Aker Solutions tilbakeviser påstandene, herunder:

- Det er ikke holdepunkter for at avtalene er inngått i den hensikt å overføre verdier til Aker ASA, såkalt "tunneldrift"

- Saksbehandlingen var korrekt og tilfredsstilte alle lovmessige krav.

- Avtalene ble inngått etter grundig saksbehandling som involverte en rekke personer internt og eksternt, og omfattet både interne og eksterne verdivurderinger.

- Avtalene var godt forankret i Aker Solutions strategi og målsetninger på de aktuelle tidspunkt.

Les hele redegjørelsen fra Aker Solutions her

- Den grundige redegjørelsen tilbakeviser påstandene i Dagens Næringsliv, sier Leif Borge, daglig leder og finansdirektør i Aker Solutions, i meldingen.

Les mer:

- Meget alvorlig
Krever svar av Røkke
Mener Røkke-transaksjon er ulovlig
Mener Røkke «skrur» staten

Les også:
Norwegian får nye charterkontrakter

Potensiell inntektssmell i Agasti
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.