Gjennom hele høsten har bekymringen for mislighold av europeisk statsgjeld, gedigne banktap og en ny internasjonal finanskollaps lagt en kraftig demper på det amerikanske aksjemarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

Mange frykter at eurosamarbeidet skal sprekke opp, andre varsler en dobbeltdipp og en repetisjon av krisehøsten 2008, kanskje bare enda verre.

Goldman Sachs-spåmaker Abby Joseph Cohen, sjefstrateg for USA og en legende i det mest toneangivende finansfirmaet på Wall Street, er langt mer optimistisk.

Underpriset
Hun mener at amerikanske aksjer er 33 prosent underpriset.

Siden 1950 har nemlig aksjeselskaper i USA i snitt vært priset til 18,6 ganger forventet inntjening. Nå er tallet nede i 12,5. Rabatten skyldes mye frykt, og frykten kommer til å slippe taket:

– Vårt syn er at Europa gradvis kommer til å jobbe seg gjennom problemene. De store nasjonene har forpliktet seg til europrosjektet, og kommer ikke til å la det sprekke opp, sier hun til DN.

Treg tilbakekomst
Goldman Sachs og Abby Joseph Cohen tror likevel ikke på noen rask bedring i verdensøkonomien.

USAs økonomi kommer trolig til å vokse med bare 1,5 til to prosent til neste år, mens Europa må forberede seg på nullvekst.

Cohen mener likevel langsiktige investorer bør sette penger i aksjer nå. Hun mener oppsiden er langt større der på lang sikt, enn i obligasjoner og gjeldspapirer.

Til neste år venter hun 12–15 prosent oppgang i S&P 500-indeksen. Forutsetningen er at verden unngår en annen nedgangstid, og at sentralbankene skjøtter sin oppgave bra.

Les også: Positiv ukestart på Asia-børsene

Her er DnB Nors anbefalte aksjer

Spår børsen i 540 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.