DnB Nor meldte tidligere i dag at de vil starte et tilbakekjøpsprogram for egne aksjer med inntil ti prosent.

DnB Nor vil hamstre egne aksjer

Kjøp, kjøp
Telenor og Storebrand har hatt slike program gående en stund, og også i dag er selskapene ute og handler i egne aksjer.

Telenor kjøpte tirsdag tilbake 300.000 egne aksjer til snittkurs 58,15 kroner per aksje. Etter transaksjonen har Telenor en beholdning på 16,67 millioner egne aksjer.

Storebrand handlet også i dag. Finanskonsernet kjøpte 39.791 egne aksjer til en gjennomsnittlig kurs på 62,86 kroner per aksje. Etter kjøpet eier Storebrand 17.036.133 egne aksjer.

Tandberg er et annet selskap som vært aktive i markedet på egne vegne. Selskapet sa i november. Selskapet har fullmakt til kjøp av inntil ti prosent av utestående aksjer. Intensjonen er å slette aksjene gjennom en kapitalreduksjon.

Kjøp fremfor utbytte
Flere og flere selskaper velger å øke verdien på aksjene gjennom tilbakekjøp av egne aksjer fremfor å dele ut utbytter.

Flere undersøkelser viser at dersom et selskap begynner å dele ut store utbytter danner det seg en forventning om at dette skal fortsette.

"Finansdirektører kvier seg i det lengste for å kutte i utbyttet, av redsel for å gi signal om dårligere tider for selskapet. Studier viser også at risikoen for kursfall er påtagelig ved en annonsering av kutt i utbyttet. De ordinære utbyttene fungerer derfor mer og mer som løpende forpliktelser som tenderer mot å øke over tid", skrev Odin-forvalter Nils Petter Hollekim i en analyse tidligere i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.