Meglernestor Jan Petter Sissener mener det er vanskelig å forutse hvordan aksjemarkedet vil utvikle seg i etterkant av brexit, men tror det vil være høyere ved årsskiftet enn det er nå.

- Jeg utelukker ikke at vi får vesentlig bedre kjøpsanledninger enn vi har i dag. Det er ingen grunn til å være tøff i trynet og løpe og kjøpe, sier Sissener som også legger til at den videre utviklingen vil avhenge av reaksjonene til sentralbanker og sentrale politikere.

Sissener er sjef for kapitalforvaltningsselskapet som bærer hans eget navn, Jan Petter Sissener.

Han forteller at han hadde tatt høyde for en eventuell brexit i forkant, og at han for øyeblikket kjøper opplagte ting, uten å gjøre for store endringer i porteføljen sin. Blant annet sitter aksjefondet som Sissener forvalter på aksjer i sjømatselskapet Havfisk.

- En har selskap som Havfisk som har et pliktig tilbud på gang. Vi vet at vi får pengene i august, og gjør 6-7 prosent på de ukene. Det holder i massevis.

Sissener, som tidligere i uken fortalte at han hadde inntatt en defensiv holdning og også reduserte aksjebeholdningen før britene går til urnene, er fortsatt på defensiven.

- Vi må få et bilde av situasjonen først. Det kan godt hende det endrer seg, så jeg må se det an. Akkurat nå er vi på den veldig forsiktige foten.

 

Les også:

Merkel oppfordrer til rask exit-prosess

Oljefondet: - Vi følger med på situasjonen

Trump: – Brexit er en fantastisk seier for Storbritannia  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.