Investor Øystein Stray Spetalen og tilknyttede selskaper har solgt 42 millioner aksjer i hydrogen-selskapet Nel til kurs 2,75 kroner, ifølge en melding onsdag.

Spetalen og selskapene Strata Marine & Offshore og Ferncliff Maris varslet tirsdag å ha engasjert Arctic Securities, Carnegie og DNB Markets for å utforske salg av inntil 42 millioner aksjer i Nel.

Annenhåndssalget representerer inntil 6,17 prosent av utestående aksjer i Nel.

Spetalen og overnevnte selskaper eier etter dette 33.211.285 Nel-aksjer, som tilsvarer 4,88 prosent av aksjekapitalen i selskapet.

Les også: Mener el-bilen vil tape kampen

Investoren og de to selskapene har inngått en såkalt «lock-up»-avtale med Arctic, Carnegie og DNB Markets som varer til 31. desember 2016 for de resterende aksjene i Nel.

Nel leverer hydrogenproduksjonsanlegg og hydrogenfyllestasjoner.

Spetalen er representert i styret i Nel. Martin Nes, som er administrerende direktør i Ferncliff TIH AS og styremedlem i Saga Tankers ASA, er styreleder Nel.

Nel-aksjen har falt over 30 prosent sålangt i år.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljeprisen nærmer seg 50 dollar

Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina

Brudd i tarifforhandlingene i riggnæringen  

- Hør rykende fersk podkast om Ryanair, Telenor-krangelen og oppdrettsfest i episode 10:

 

- Anbefalt av DNtv:

 
Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.