- Det er forsvinnende få aksjeverdier i boene, selv om man tidligere handlet tildels betydelig gjennom Nordnet. Boet fikk 15 øre i utbytte på Goodtech-aksjene i forrige uke, sier bobestyrer Leif Petter Madsen i Wikborg Rein til Finansavisen.

Madsen har ansvar for boene etter konkursene til aksjespareklubben TA-Invest, det tidligere samboerparet Per Sten Andersen og Eva-Karin Haugens konkurser og EK-Eiendom.

Når berevisors rapport foreligger får man oversikt over når aksjespareklubben faktisk insolvent.

- Aksjespareklubben kan ha blitt drevet for medlemmenes regning allerede fra 1. januar 2005, sier bostyreren.

Nettoporteføljen av aksjer var i 2004 verdt vel 40 millioner kroner, mens medlemmene fikk oppgitt at klubben satt på verdier for 200 millioner kroner ved årsskiftet 2004/2005.

Bankene får sitt
Så langt har bostyrer Madsen fått inn 160 millioner kroner på eiendomssalg, og han håper å få inn 15 millioner til. Likevel blir det bare noe få millioner i overskudd etter at bankene, som hadde pant i eiendommene, får utbetalt pengene de har lånt ut til eiendomskjøpene.

375 tidligere medlemmer har meldt inn krav i boene. Samtidig forsøker bostyrer å få medlemmer zom fikk utbetlat penger fra aksjespareklubben de siste par årene til å betale tilbake de de fikk.

Advokatkontoret til bobestyer jobber med fire stevninger, og disse kan bli prlvestener for om det går an å kreve tilbake penger fra den delen av medlemsmassen som tjente penger på aksjespareklubben.

- Medlemmene får neppe noen utbetaling med mindre boet vinner frem med kravene om tilbakebetaling, kommenterer madsen til Finansavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.