Denne uken flyttet aksje-, rente-, valuta- og råvaremeglere sammen, skriver Finansavisen.

- Holdningsendringer i denne bransjen er ikke gjort over natten, sier Petter Fjellheim. Han har svaret på hvor lang tid det tar å overbevise en aksje- eller valutamegler til å følge andre markeder.

- Dette har jeg først tenkt på i et halvt år, og så begynte vi å jobbe internt med endringene tidlig i juni. Nå er vi kommet langt med omstillingene, sier Fjellheim.

Tjener mindre - må tenke nytt
Nå har han samlet meglere og tradere innen aksjer, renter, valuta og råvare på ett bord. Fallende inntekter fra aksjehandel har tvunget frem en ny måte å tenke på.

- Politisk uro og gjeldskrise i Europa har vist at markedene er mye mer styrt av sentiment. Er markedet for eksempel redd for at Spanias auksjon av statsobligasjoner skal gå dårlig, så kan investorene gå ut av aksjer og inn i sikker havn, eller kjøpe dollar og yen. Da må vi tilby alt på ett sted, og da er det bra om alle kan litt om alt.

Fjellheim forklarer at det nye megler- og tradingmiljøet vil bestå av 20-25 personer til enhver tid, en håndfull mindre enn Handelsbanken har hatt på tre ulike meglerbord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.