Swedbank mener tiden er inne for å vekte seg opp i europeiske aksjer, for så å bytte til norske aksjer om noen måneder. Energisektoren oppgraderes til kjøp fra reduser.

Det skriver sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, sjefstrateg Peter Hermanrud og kredittsjef Pål Ringholm i meglerhusets månedsoppdatering for september tirsdag.

«Å vekte opp i aksjer etter bratte fall har historisk vært en god strategi, selv om korreksjoner skjer av en grunn, og vi tror ikke denne gangen er annerledes», heter det.

Meglerhuset viser til at til tross for høy volatilitet i markedet og bekymringer rundt global vekst har PMI faktisk økt noe gjennom sommeren.

Med hensyn på Kina vedgår meglerhuset at vekstutsiktene er svakere, men presiserer at dette skjer gradvis, og legger til at fallet i landets aksjemarkeder ikke påvirker realøkonomien særlig.

I motsatt retning opprettholdes veksten i USA, hvor privat forbruk er sterkt, i tillegg til at forbruket tar seg opp i eurosonen, skriver Swedbank.

«Mens vi tidligere ventet akselererende vekst i årene fremover, venter vi nå at veksten vil fortsette på dagens nivå», heter det.

Når det kommer til rådet om å vente med investeringene i Norge viser Swedbank til at Norge har en tendens til å henge etter i korreksjoner og krasjer.

I oppdateringen oppgraderer meglerhuset energisektoren til kjøp fra tidligere reduser, for første gang på flere år.

«Vi erkjenner at oljeservicemarkedene vil svekkes ytterligere fra dagens nivå og at analytikernes inntjeningsestimater trolig er alt for optimistiske. Vi ser ikke noen bedring i energisektoren i nær fremtid, og det vil bli enda mørkere før det lysner, men aksjemarkedet pleier å bevege seg før fundamentalforholdene», skriver Swedbank.

Videre nedgraderer meglerhuset telekom- og «consumer staples»-sektorene nedgraderes til «kjøp» fra «sterk kjøp», mens industrisektoren oppgraderes til nøytral fra reduser.

Finanssektoren nedgraderes til reduser fra kjøp, mens nøytral-anbefalingen gjentas for material-sektoren og reduser gjentas for IT-sektoren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stordalen gir 5000 gratis hotelldøgn til flyktninger

Nå kan du kjøpe lisensfri tv-skjerm

Kronen styrker seg mot dollar og euro  

Se DNtv:

De 5 beste kjøpene på høstens vinslipp
I høst slippes 54 nye viner ut på vinmonopolet. Ikke alle er verdt å kjøpe, men her er de 5 beste kjøpene.
02:43
Publisert: