Flere analytikere venter at konsensusestimatene på Yara International blir oppjustert etter tredjekvartalsrapporten, som var bedre enn ventet.

Yara International rapporterte en ebitda på 3.004 millioner kroner i tredje kvartal, mot en ventet ebitda på 2.803 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

DNB Markets ser en oppjustering av konsensusestimatene på 3-4 prosent i 2017 på bakgrunn av kvartalsrapporten, men venter imidlertid at fortsatt svake markedsutsikter vil gi negative estimatrevideringer.

Equita mener tredjekvartalsresultatet var svakt, men likevel bedre enn ventet, og de anslår at konsensusestimatene vil bli oppjustert etter rapporten. Bernstein mener at Yara-resultatet ikke var så dårlig som fryktet, ifølge Bloomberg News.

Citi skriver at Yaras resultat var svakt, tynget av lavere gjødselpriser globalt.

Det bedre enn ventet resultatet ser ut til å være drevet av sterkere volumer, skriver Pareto Securities.

Virker forsiktig

Samtidig legger meglerhuset merke til at Yara virker noe mer forsiktig i utsiktene til leveranser i Europa enn de var i forrige kvartal, og til Brasil i fjerde kvartal.

«Imidlertid vurderer vi rapporten å være på den positive siden med gode leveranser og økt tro på selskapets forbedringsprogram», skriver Pareto.

Meglerhuset viser også til at Yara International har satt prisen på kalsium ammoniumnitrat (CAN) prisen i Tyskland opp tre euro tonnet til 165 euro med umiddelbar effekt for nye leveringer. Pareto mener det er positivt å se at CAN-prisen blir satt ytterligere opp, til tross for at prisnivået er fremdeles er ganske lavt.

Pareto har en kjøpsanbefaling på Yara med kursmål 380 kroner pr aksje.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: