Det amerikanske aksjemarkedet gikk bratt ned fredag. Fokuset var blant annet på GE, Bank of America og Citigroup som rapporterte kvartalstall før børsåpning.

Goldman Sachs ble dagens lysglimt etter at selskapet ble enig med Securities and Exchange Commission (SEC) om at Goldman betaler SEC 550 millioner dollar i et forlik knyttet til svindelanklagene i forbindelse med salg av boliglånsprodukter. Goldman Sachs steg markert.

Les: Goldman Sachs inngår forlik

Men dette var likevel ikke nok til å gi Wall Street et løft:

- Goldman skulle være en positiv nyhet, men overskygges av negative reaksjoner på Bank of America, Citigroup og GE, sier Randy Frederick hos Charles Schwab til CNNMoney.com.

- Finanssektoren ser ut til å være ganske sensitiv, og beveger seg med store svingninger - og det er det vi ser i dag, legger han til.

Bank of America falt kraftig til tross for å ha rapportert et høyere enn ventet nettoresultat. Bloomberg News forklarer kursfallet med lavere enn ventet inntekter i kvartalet, samtidig som selskapet mener det ikke er nært forestående med tilbakekjøp av egne aksjer, melder TDN Finans.

Les: Bank of America overrasker

Markedsturbulens
Citigroup falt også. Også her var nettoresultatet høyere enn ventet, mens inntektene var noe lavere enn markedsforventingen.

Les: Citigroup innfrir

-Til tross for markedsturbulensen ser det ut som Citigroup har vendt hjørnet, sier James Ellman, som leder hedgefondet Seacliff Capital, til Bloomberg News.

Også GE falt etter å ha rapportert tall for andre kvartal.

Svak forbrukertillit
Nye forbrukertillitstall skuffet også fredag: Lavere forbrukertillit i USA

Resultatene var lite oppmuntrende, medgir analytikere hos Barclays Capital Research, ifølge Marketwatch.com:

- Forbrukerne er mer pessimistiske i forhold til sin økonomiske situasjon, og de har også lavere forventninger til fremtidig inntektsvekst, skriver analytikerne i et notat.Dow Jones - ned 2,52 prosent til 10.098 poeng.

Nasdaq Composite - ned 3,11 prosent til 2.179 poeng.

S&P 500 - ned 2,88 prosent til 1.065 poeng.

Les også: Prisene faller i USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.