SEC-sjef Mary Jo White varslet i en tale torsdag kveld norsk også et mulig forbud mot visse ordretyper og handelsstrategier.

Private, uregulerte og anonyme handelsplasser, såkalte "dark pools", kan også bli tvunget til å legge om praksisen.

Talen beskrives som et linjeskift av ulike markedsaktører overfor amerikanske medier, og kan være tilsynets første reelle forsøk å fjerne interessekonflikter og systematiske svakheter som har oppstått som følge av aksjerobotenes kraftige vekst de siste årene. Fire av ti aksjer handles i dag utenfor børs.

- Teknologi har gjort markedene våre mer effektivte, men det kan også gjøre at alvorlige problemer utvikler seg svært raskt - tenk bare på noen av systemhendelsene de siste årene, sa White i talen, ifølge Wall Street Journal.

Hun viser til den såkalte "flash crash"-hendelsen i 2010, en feil i Nasdaqs datafeed ifjor og en løpsk robot som påførte Knight Capital Group enorme tap.

- Dette var ikke noen vanlig lunsjtale. White setter en klar retning for tilsynet de neste tre til fem årene, sier Nasdaq-sejf Robert Greifeld til avisen.

 

Les også saken om meglersjefen som Vil ta knekken på aksjerobotene .(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.