Michael Lewis' bok «Flash boys», om såkalt høyfrekvenshandel med roboter (htf-handel) på Wall Street, har ført til at bransjen har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Nå har Eric Schneiderman, statsadvokat (attorney general) i delstaten New York, igangsatt en etterforskning der han har stevnet flere av selskapene, skriver Bloomberg. Også FBI har begynt en lignende etterforskning.

Michael Lewis, forfatter av«Flash boys»
Michael Lewis, forfatter av«Flash boys» (Foto: Reuters)
Virtu, det mest profilerte av selskapene som er i myndighetenes søkelys, er blitt bedt om å oversende informasjon om sin virksomhet. Det har ført til at selskapet har utsatt en lenge planlagt børsnotering.

Lewis avslører i sin bok hvordan banker jobber sammen med selskaper som utnytter millisekunders forsinkelse på en datalinje til å kjøpe opp aksjer rett foran nesen på store kjøpere, og selge aksjene videre til en litt høyere kurs.

En måte dette skjer på er, ifølge avisen The Wall Street Journal, at en investor (A) ønsker å kjøpe aksjer i et bestemt selskap til en kurs på for eksempel 102,20. Men i mellomtiden er aksjene allerede kjøpt av en raskere datamaskin og selges deretter videre til kjøperen (A), men til en litt høyere kurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.