DNB-aksjen har steget med 41 prosent i år, og aksjonærene nyter godt av at banken har klart å hente en større fortjeneste på boliglån.

DNB-sjef Rune Bjerke har fått gjennomgå i offentligheten etter at han satte opp renten på boliglån tidlig i år. Hensikten var å legge til side penger for å klare nye kapitalkrav, men ikke alle tror at det holder.

Nordeas aksjestrateg Erik Roland sier ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv i morgen, tirsdag, at han tror kursfesten er over. Han tror DNB med stor sannsynlighet vil hente penger i løpet av høsten eller vinteren, og hiver derfor aksjen ut av ukesporteføljen sin.

Roland argumenterer med at Sparebanken Møre og Sparebank 1 Nord-Norge allerede har varslet emisjon.

– Våre analytikere sa for ett år siden at det var et behov for en emisjon i DNB. Vi har nå sett at en rekke banker skal ha emisjon, til tross for at de samme bankene sa at de ikke trengte det for ett år siden. Etter stortingsvalget kan det spørsmålet dukke opp igjen. Så langt har bare kundene bidratt til å styrke kapitalen, og ikke investorene, sier Roland til DNs tirsdagsutgave.

– Det er ikke nødvendig med en emisjon, sier finansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB.

Han står fast ved den kjente retorikken om «spleiselaget» mellom kunder, eiere og ansatte.

– Vi bruker andre virkemidler, som å redusere utlånsveksten og eiernes utbytte i noen år og vil oppnå fremtidige kapitalkrav på den måten. Da vil vi ha kapasitet til å dekke de behov våre kunder har, sier han til DN.

Les mer i DN Investor i tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv. Der kan du også se hvordan den siste ukesaksjeporteføljen fra tre konkurrerende meglerhus ser ut - og hvordan de ligger an så langt år.

Les også på DN.no i dag: - Dette kan markere slutten på et 30 års langt bullmarked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.