Arne Blystad-kontrollerte Spencer Energy har solgt 2.868.084 aksjer i Songa Offshore til 3,01 kroner pr aksje.

Det melder selskapet tirsdag.

I etterkant av transaksjonen kontrollerer Spencer Energy 14.519.830 aksjer i Songa Offshore.

BAKGRUNN: Spleiselag berger Songa Offshore

Etter transaksjonen eier selskaper Arne Blystad kontrollerer 20.136.030 Songa Offshore-aksjer, som representerer 9,92 prosent av totalt utestående aksjer i selskapet.

Trakk seg fra Songa-styret
Songa Offshore opplyste i en melding tirsdag at Arne Blystad mandag trakk seg fra styret i selskapet med umiddelbar virkning.

Etter at Songa mandag meldte om en omfattende refinansieringsplan har Blystad kastet kortene i riggselskapet. Mandag solgte Blystad 9,4 millioner aksjer i Songa gjennom to salgsrunder.

Tidligere på dagen mandag meldte selskapet at det skal styrke balansen gjennom en serie tiltak. Både Statoil, långiverne og aksjonærene blir bedt om å delta i et finansielt spleiselag for å sikre selskapet et trygt økonomisk fundament for å ferdigstille byggingen av fire halvt nedsenkbare borerigger som er sikret lange kontrakter med Statoil.

Blystad deltar ikke i garantikonsortiet i refinansieringsplanen. Blystad var en av grunnleggerne i Songa Offshore i 2005. Ifølge Finansavisen har Blystad gjennom årene brukt over 1,6 milliarder kroner på sin aksjepost i selskapet. Etter salgene mandag og etter at redningsplanen blir gjennomført vil Blystads andel av selskapet være redusert til tre prosent, ifølge avisen.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.