Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo går av stabelen for 62. gang i år. Årets kurs arrangeres i tidsrommet 21. juni til 1. august, og rundt 500 studenter fra hele verden er ventet til sommerskolen.

Ifjor prøvde både Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole (NHH) seg på kurs i feriemånedene. Tilbudet ble så godt mottatt at begge institusjonene har valgt å videreføre sommerkursene i år.

Fra hele verden
- Ja, vi bestemte oss for å gjenta suksessen. Sommerkurset vårt heter Natural Resource Management and Policy - The Norwegian Model, og er et intensivkurs over knapt tre uker, opplyser John Andersen, sjef på internasjonalt kontor ved NHH, til DN.no.

Med 19 ulike nasjonaliteter påmeldt, blir det et bredt internasjonalt studentmiljø på NHH i sommer.

- Ifjor deltok 30 studenter på sommerkurset, i år blir det 36. Foruten forelesninger knyttet opp til olje, gass, fisk, foredling og makroøkonomi, er det satt av tid til flere bedriftsbesøk og ekskursjoner, forteller Andersen.

Han tror temaet er helt "i tiden" og er så populært blant studentene at NHH til høsten vil lansere et toårig masterprogram som går inn på samme område.

Satser på å utvide
Også BI inviterer studenter til sommerkurs i år som ifjor. Lørdag 21. juni starter kurset, som går over tre uker. Også her foregår undervisningen på engelsk og er først og fremst rettet mot utenlandske studenter på sommerbesøk i Norge.

- 45 studenter har meldt seg på, de aller fleste fra Asia, forteller Monica Skau Hansen, International Coordinator for BI´s sommerprogram, til DN.no.

Kurset er på bachelornivå og tar sikte på å gi studentene en innføring i norsk næringsliv, skandinaviske ledelsesmodeller, og flere gjesteforelesere fra norske selskaper står på programmet. Programmet har fått tittelen "Intercultural Management - a Scandinavian Perspective".

- Sommerkurset har vært så populært at vi ser på muligheten for å utvide tilbudet neste år, sier Monica Skau Hansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.