Polar Loop representerer en nokså ny produkttype i Norge, nemlig aktivitetsmålere. Mange vil kanskje kalle det en «glorifisert skritteller», og de ville i så fall ikke ha helt feil.

Aktivitetsmålere bruker et lite gyroskop og aksellerometer til å måle aktiviteten til bæreren. Mens en vanlig skritteller teller skritt, har en aktivitetsmåler har litt høyere ambisjoner enn som så. Funksjonaliteten varierer, men i Polar Loops tilfelle måler Loop hvor mye du sover, hvor mye du er inaktiv og hvor mye du er i ulike typer bevegelse.

Design
Polar Loop er utformet som en krysning mellom et armbånd og et armbåndsur. Den er ganske diskret og så lett at den ikke merkes. En liten skjerm ligger på toppen av armbåndet, men det vises ikke at det er en skjerm før den aktiveres av brukeren. Loop kan vise tiden, så den kan erstatte en vanlig klokke om man vil.

Største ulempe med designen er at man må bruke en saks og klippe remmen til riktig lengde. Det vil at når man først har klippet er det ingen vei tilbake.

Polar, som alltid sverger til proprietære teknologier, har også valgt å bruke en særegen magnetisk kontakt til synkronisering og lading. Dette gjør at man ikke kan bruke standard usb-ladere, noe folk flest forventer i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Funksjonalitet
Som nevnt baserer Loop seg på et aksellerometer og et gyroskop for å måle skritt og bevegelser. Den kan merke når du setter deg og når du reiser deg. Den mener også å vite forskjell på om du sitter eller ligger, sover eller er våken. Å vite om du går eller løper er nok det enkleste.

En oppdatering, som ifølge Polar vil komme snart, vil også gjøre det mulig å skille mellom god og dårlig søvn. Ved å legge inn skrittlengde vil man også få en pekepinn på hvor langt man har beveget seg.

For å si det med én gang: Målingene man får er ikke 100 prosent presise. Man kan ikke basere seg på Polar Loop dersom presise målinger er viktig, men den gir en veldig god pekepinn på ditt aktivitetsnivå gjennom en hel dag, uke eller måned.

Når man tar i bruk Loop registrerer man en del personlig informasjon som alder, høyde, vekt, kjønn og generelt aktivitetsnivå.

Loop gir deg deretter et mål for aktivitet i løpet av et døgn. Den teller skritt og kalorier og gir deg beskjed dersom du er i ro i en time eller mer i strekk.

Skritt, kalorier og hvor mye aktivitet man har igjen for å nå dagsmålet vises på Loops egen skjerm i tillegg til å bli synkronisert til en Iphone eller Ipad. Polar Flow-appen viser deg i detalj hva Loop har registrert og hva du må gjøre for å nå dagens mål. Det er også telefonen som varsler når du er for lat.

(Saken fortsetter under bildet)

Skjermen er
Skjermen er "usynlig" når den ikke er aktiv, noe som gjør Loop diskret. Foto: (Foto: Magnus Eidem)
 

Til trening
Loop er ikke først og fremst et treningsverktøy. Men dersom man har et kompatibelt pulsbelte kan man få matet inn pulsinformasjon også i appen. Man får da også et mer presist anslag på brukte kalorier.

Armbåndet har for eksempel ikke innebygd gps, så den kan ikke fortelle deg hvor langt og fort du har løpt. Den informasjonen kan man imidlertid få ved å bruke Polars treningsapp på telefonen. Dataene fra treningsøkten blir deretter synkronisert til Flow-appen som Loop bruker.

Har du et annet Polar-produkt som bruker Polar Personal Trainer kan du få overført treningsdataene derfra til Loops Flow-app, men det er foreløpig ikke noen automatikk her.

Til vektkontroll
En funksjon jeg savner stort i Polar Loop og den tilhørende appen Polar Flow er muligheten til å mate inn informasjon om kaloriinntak. Den forteller deg heller ikke hvor mange kalorier du bør innta for å endre vekten din.

Tatt i betraktning at Loop skal hjelpe folk til å være mer aktive virker det naturlig på meg at mange også vil ønske seg hjelp til vektreduksjon i samme produkt. Polar burde i det minste satt opp synkronisering mellom noen av de største kaloriteller-appene på markedet, så brukerne kan få mest mulig i ett produkt.

Du kan imidlertid oppdatere vekten din daglig og få vektendring med i ukes- og månedsstatistikken.

(Saken fortsetter under bildet)

Appen viser daglig aktivitet og søvnkvalitet.
Appen viser daglig aktivitet og søvnkvalitet. (Foto: Magnus Eidem)
 

Konklusjon
Den største positive effekten jeg fikk av Loop var bevisstgjøring. Den fikk meg til å ta pauser fra pulten på jobb, og å gå i stedet for å ta på trikken på vei til avtaler. Det tok ikke lang tid før jeg nådde aktivitetsmålet hver dag.

Det er også kjekt at den viser deg hvor lenge du må gjøre ulike aktiviteter for å oppnå dagens mål. Alt fra løping til spasering og plenklipping er spesifisert.

Polar Loop er et godt produkt for å komme seg opp av sofaen. De fleste som bruker den for å komme i form eller gå ned i vekt vil nok føle behov for å gå over til annet utstyr etter hvert, men i første fase er en aktivitetsmåler som Loop et fint verktøy, som hjelper til uten å være avskrekkende.

Følg vår anmelder på Twitter:

Se også disse testene: