Den såkalte Nusrafronten, som egentlig heter Jabhat al-Nusra, advarer fredag andre mot å delta i «det amerikanske prosjekt» - med henvisning til Pentagons opplæringsprogram for såkalt moderate syriske opprørere.

Syriske opposisjonskilder og eksilgruppen SOHR opplyste torsdag at al-Nusra hadde tatt til fange lederen og flere andre medlemmer av en opprørsgruppe som er støttet av USA.

- Al-Nusra arresterte flere soldater i denne avdelingen, heter det i en uttalelse fra den al-Qaida-tilknyttede opprørsgruppen fredag.

Pentagon benektet fredag på ny at noen fra den såkalte New Syrian Force - betegnelsen på de syriske opprørerne som har fått opplæring av USA, er blitt bortført.

Rundt 60 opprørere har så langt fått amerikanskledet opplæring i Tyrkia, skriver Reuters.

Eksilgruppen SOHR meldte tidligere fredag at elleve mennesker er drept i et Nusra-angrep på en base med amerikansktrente styrker i provinsen Aleppo.

Nusrafrontens mål med angrepet skal ha vært å tilegne seg våpen opprørerne har fått fra USA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.