«På samme nivå som Albania». Det er et mye brukt uttrykk som benyttes som liknelse for å få frem at noe er virkelig dårlig.

Men nå ønsker regjeringen i Albania å bedre sitt noe frynsete rykte.

I forbindelse med konferansen «Progressive Governance» i Stockholm kunngjorde Albanias statsminister Edi Rama igår at landets regjering oppnevner et investeringsutvalg med representanter fra svensk næringsliv, skriver Dagens Industri.

Utvalget skal ledes av Sveriges tidligere statsminister Göran Persson, ifølge en pressemelding.

- Imponert

- Sverige har et svært godt rykte internasjonalt og en fantastisk erfaring med å gjennomføre reformer. Svensk industri er internasjonalt konkurransedyktig og Sverige har en solid finanssektor. Albania må fortsatt holde en høy takt i reformarbeidet og øke vår konkuranskraft og forbedre Albanias internasjonale rykte, uttaler Rama i pressemeldingen.

Persson sier utvalget vil lede arbeidet med å innføre europeiske standarder i Albania.

- Under et besøk i Albania nylig ble vi imponert av de høye ambisjonene og hvor målbevisste de er. Samtidig så vi de store utfordringene som Albania står overfor for å kunne bli en økonomisk og fullt integrert del av Europa, og skape vekst og økt velferd for landets innbyggere, sa Persson ifølge Dagens Industri.

Les også: Kaller rentefradrag for absurd


Europas umulige alternativer dnPlus (DN+)

- De rike må være rause dnPlus  (DN+)

Følg markedet på DN Investor


 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.