Alcoa vil stenge sitt Warrick Operations-smelteverk i Evansville, Indiana, permanent innen utgangen av andre kvartal 2016.

Smelteverket har kapasitet på 269.000 tonn. Selskapet vil også redusere aluminaproduksjonskapasiteten med én million tonn.

Det fremgår av en melding torsdag kveld.

Kuttet i aluminaproduksjonskapasiteten inkluderer å stenge de resterende 810.000 tonn raffineringskapasitet i selskapets virksomhet i Point Comfort i Texas.

Selskapet vil i denne forbindelse kostnadsføre om lag 120 millioner dollar etter skatt i fjerde kvartal, tilsvarende 0,09 dollar per aksje.

Ekstra kostnader i første kvartal 2016 knyttet til disse tiltakene ventes å være mellom 50 millioner og 60 millioner etter skatt, tilsvarende 0,04 til 0,05 dollar per aksje.

Tiltakene gjøres for å øke konkurranseevnen i selskapets oppstrømvirksomhet i de rådende markedsforholdene.

- Til tross for det harde arbeidet til ansatte, er disse eiendelene ikke konkurransedyktige. Vi er sikre på at disse handlingene er de rette i møte med de utfordrende markedsforholdene. Vi er opptatt av å skape en robust virksomhet klar for lansering som et selvstendig selskap i 2016, sier direktør for primærprodukter Roy Harvey i Alcoa i meldingen.

Valseverket og kraftverket på Warrick Operations vil fortsette driften, fremgår det.

 

Les også: Asia i dag: Som å ri en villhest

Boligprisene til himmels – gjelden følger etter

Store lønnsforskjeller i politiet

 

Se DNtv:

Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering:

Trond Giske: - Vi er i ferd med å få en situasjon i Norge hvor ledigheten kommer ut av kontroll
Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.