Alexander Vik (58) skal de neste dagene forsøke å overbevise en dommer hos High Court of Justice i London om at Deutsche Bank skylder ham åtte milliarder dollar.

– Jeg håper vi vinner, sa Alexander Vik til Dagens Næringsliv like før han begynte vitnemålet sitt.

Onsdag ble Vik grillet i retten fra første stund. Han var på plass i retten sammen med et kobbel på 18 advokater og assistenter.

– Det er et høyt krav du har?

– Det er eksperter som har regnet seg fremst til dette. Det burde holde, sa investoren med norsk pass – på klingende svensk.

Skjult i skatteparadiser
Deutsche Bank mener å kunne bevise at Alexander Vik både kjente til risikoen i valutaveddemålene, og at han så smellen før den kom.

Istedenfor å gjøre opp for seg, tømte Vik en serie med konti for penger da tapene hopet seg opp. Banken hevder Vik senere har gjort alt han kan for å dekke over sporene etter denne pengeflyttingen, ved å nekte den tilgang til samtaleutskrifter fra Viks mobiltelefon, kontoopplysninger og en serie dokumenter.

Eierskapet til pengene er i dag, ifølge banken, skjult bak flere skatteparadiser. Alt dette skal Vik de neste dagene forsøke å tilbakevise.

"Suksessfull, hardtarbeidende og kunnskapsrik"
Vik var imidlertid helt tydelig på at han ikke hadde hatt noen forutsetning hverken for å forstå eller vite om den enorme risikoen han tok gjennom valutahandlene til sin forvalter Klaus Said.

– Jeg er en investor. Jeg er godt kjent med markedene, men valutahandel er en annen verden. At jeg har vært suksessfull, hardtarbeidende, kunnskapsrik, rutinert. Men jeg er ikke en profesjonell trader, sa Vik ifølge Dagens Næringsliv.

Det er ventet at Vik avgir forkl#229 i syv dager. Saken pågår i ti uker.

Les også: Alexander Viks forvalter brente av én milliard på en valutahandel



<b>- Jeg var fullstendig knust</b>

<b>- Jeg er ikke mer enn en god amatør </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.