Investeringsrunden gjør at Collison er god for nesten ti milliarder kroner, ifølge Forbes.

Tidligere er det Snapchat-gründer Evan Spiegel (26) som har tronet på toppen av denne listen. Men John Collison er to måneder yngre enn den profilerte mobilapp-milliardæren.

Norske Katharina Andresen (21) og lillesøster Alexandra Andresen, døtre av næringslivsleder Johan H. Andresen, er fortsatt verdens yngste dollarmilliardærer med en formue på syv milliarder kroner hver.

Tjener penger på betaling

Stripe ble av stiftet av John og hans storebror Patrick Collins (28) i San Francisco i 2011 med profilerte investorer som Andreesen Horowitz, Sequoia Capital og Tesla-gründer Elon Musk i ryggen.

I korte trekk leverer selskapet en enkel nettbetalingstjeneste, som er like enkel å opprette som en epost-konto.

– Brukerne trenger bare å registrere seg én gang for at de senere skal kunne handle med bare et par klikk, sa John Collison til DN i fjor.

Selskapet er ikke så ulikt Klarna, som tjener penger på å selge forbrukerkreditt. Men i motsetning til dem, så tjener Stripe kun på betalingsformidling.

– Vi har et fast påslag på alle transaksjoner på to kroner pluss 2,4 prosent av kjøpesummen. Det spiller ingen rolle for oss hvor mye man omsetter for, prisen er den samme for alle kunder, sa Collison i det samme intervjuet.

Det er denne lukrative forretningsmodellen som gjør at selskapet nå verdsettes til over 81 milliarder kroner.

Collins-brødrene ønsker ikke å kommentere den nye investeringsrunden, sier Stripes talsperson til Forbes.(Vilkår)

Post-it protesten
I Donald Trumps hjemby har Newyorkerne startet en stille protestbevegelse mot sitt eget bysbarn Kunstneren Levee begynte å dele ut post-it lapper til t-bane-pendlerne på 6th avenue, og ba dem skrible ned følelsene sine.
00:58
Publisert: