Hun kommer fra stillingen som reportasjeredaktør i NRK Nyheter, en stilling hun har hatt siden 2013.

Det melder NRK på sine egne nettsider.

– Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken, sier Beverfjord til NRK.

Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at det var 12 søkere til jobben, og at Beverfjord sammen med Kyrre Nakkim var to av de interne NRK-søkerne.

Lang erfaring

– Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding om ansettelsen.

Beverfjord har lang erfaring innenfor media. Tidligere var hun nyhetsredaktør i Dagbladet, en stilling hun hadde fra 2010 til 2013. Før dette var hun journalist i samme avis. Hun er utdannet innen sosialantropologi med en master fra NTNU i Trondheim.

Se DNtv: NRK-sjefen mener han ikke har noen moralsk pekefinger

NRK-sjefen: - Jeg har ingen moralsk pekefinger
Thor Gjermund Eriksen om lisens-debatten.
01:46 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.