Genève: I Frankfurt debuterte Alfa Romeo med sin Giulia, men kun i superutgaven Quadrifoglio som med en "Ferrari-inspirert" V6-motor på 2,9 liter og 510 hestekrefter ikke akkurat var aktuell for bilkunder flest.

Under den pågående utstillingen i Genève står endelig de mer folkelige versjonene av bilen som skal konkurrere om typiske firmabilkunder der.

Det betyr en bensinmodell på 200 hestekrefter, og en dieselmotor som kommer i to versjoner, en på 180 og en på 150 hestekrefter.

Bilen kommer i tre utstyrsnivåer, henholdsvis Giulia, Super og Quadrifoglio, og med to ekstra utstyrspakker - Lusso og Sport. Du får den i 18 ulike interiørvariasjoner og 13 ulike farger, heter det i en pressemelding fra den norske importøren. Kunder kan velge mellom to ulike girkasser, en åttetrinns automatkasse eller en sekstrinns manuell girkasse.

 

Som biler i denne klassen skal, er også Giulia utstyrt med driften på bakhjulene. Produsenten skryter av et vridningsstabilt understell, og en optimal vektfordeling med halvparten på hver aksling.

Materialene som er brukt er valgt ut for å spare vekt. At motoren er laget av aluminium sørger blant annet for dieselmodellen på 180 hestekrefters del for at vekten ligger på 1374 kilo. Det er omkring 50 kilo lettere enn en tilsvarende motorisert BMW 3-serie.

Bilen kommer for salg til høsten, og foreløpig er ingen priser kjent. Men den skal konkurrere mot premiummerkenes mellomklassebiler som Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Det bør bety en innstegspris på omkring 400.000 kroner.

Se video av versjonen som debuterte i Franfurt i fjor høst:

 

Møt Alfa Romeos nye sedan
Skal man bedømme etter utseende lover det godt for Alfa Romeos nye modell.
00:35
Publisert:

 

Se også DNs test av den superartige sportsbilen 4C:

 

Alfa Romeo 4C: En klassiker er født
DNhar testet en av årets store bilnyheter.
01:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.