Norge viser seg for alvor som en nasjon som har integrert it i hverdagen.

75 prosent av hjemmene har nå tilgang til datamaskin, og den ble brukt daglig av 52 prosent av folket. Tallene fra SSB gjelder for andre kvartal i år.

Av husholdninger med samlet bruttoinntekt på over 600.000 kroner hadde hele 97 prosent pc hjemme.

Mandag 13. desember holder dn.no nettmøte om den nye telehverdagen, med bredbånd, ip-telefoni og den nye mobilstandarden 3G. Send dine spørsmål her.

Bredbånd tar seg opp
Når det gjelder internett har seks av ti hjem i Norge tilgang, og tre av ti hadde oppkobling via bredbånd før sommeren, viser fersk statistikk fra SSB.

Med den farten de norske bredbåndsselskapene har knytttet til seg kunder siden i sommer, er tallet enda litt høyere nå før nyttår.

Samtidig opplyser over halvparten av befolkningen at de bruker pc-en daglig.

Les også: Norsk bredbånd i taket

Unge og barnefamilier i tet
Det er familier med barn og familier med høy inntekt som i størst grad har tilgang til informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Yngre personer med høy utdanning skiller seg også ut i bruk og tilgang til IKT med betydelig høyere grad av bruk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.