Malta's statsminister Joseph Muscat 
Malta's statsminister Joseph Muscat  (Foto: Felice Calabro'/Ap/NTB scanpix)

Alle passasjerene har forlatt det kaprede libyske flyet på Malta, ifølge en statlig TV-stasjon på øya. De fleste besetningsmedlemmene er også ute av flyet.Tidligere fredag meldte avisen Malta Today at kaprerne hadde gått med på å la passasjerene forlate flyet, og at bare mannskapet måtte være igjen.

Det var libyske regjeringskilder som opplyste dette, og en libysk minister skal ha deltatt i forhandlingene med kaprerne.

Det er 111 passasjerer og sju besetningsmedlemmer på flyet. Libyske regjeringskilder hevder det er én kaprer om bord, men en rekke andre kilder melder om to gjerningsmenn.

– Håndgranater

Flyet fra det statlige selskapet Afriqiyah Airways var på vei fra Sebha til Tripoli i Libya da det ble kapret fredag, ifølge avisa Times of Malta.

Den eller de som har kapret flyet, har angivelig truet å sprenge det med håndgranater.

Gjerningsmennene har beskrevet seg som tilhengere av Libyas tidligere diktator Muammar Gaddafi, ifølge Times of Malta. Hvilke krav de har stilt, er foreløpig ikke kjent.

Libysk statsminister

Soldater og redningsmannskaper er i beredskap på flyplassen. Flyet er av typen Airbus A320 og landet ved 11.30-tiden.

Statsminister Muscats kontor opplyser at han har snakket med den libyske statsministeren Fayez Serraj om kapringen.

Libya har vært preget av kaos og krigshandlingene siden Gaddafi ble styrtet i 2011. Kampfly fra Norge og andre NATO-land støttet i praksis opprørerne i krigen mot Gaddafis styrker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.