Mandag ettermiddag ble det kjent at amerikanske Cisco Systems har forlenget akseptperioden for budet på Tandberg.

Les også: Cisco gir ikke opp Tandberg

Budet er forlenget til 18. november 2009 klokken 17:30. Cisco Systems meldte dessuten tirsdag morgen at de totalt har 10,49 millioner Tandberg-aksjer, tilsvarende 9,37 prosent.

Vil høyne budet
Analytiker Martin Stenshall i Danske Markets Equities mener fortsatt at det mest sannsynlige scenarioet er at Cisco kommer til å høyne budet for å nå et akseptsnivå på minst 90 prosent, ifølge et analysenotat tirsdag.

Så langt har aksjonærer med en eierandel på 31 prosent meldt at de mener at budet er for lavt og ifølge Stenshall indikerer noen investorer at et fair nivå er minst 170 kroner pr aksje.

Han estimerer at det er 25 prosent sannsynlighet at Cisco ikke kommer til å høyne budet og Tandberg-aksjen handler på en premie i forhold til sammenlignbare selskaper på multipler rundt de nåværende nivåene på aksjekursen, noe som ventes å tynge kursen hvis Cisco ikke gjennomfører oppkjøpet.

Vil ha premie
Analytiker Peder Strand i SEB Enskilda skriver i et notat at budet priser Tandberg på linje med både konkurrenten Polycom og budgiver Cisco, og at han forventer at størstedelen av aksjonærene ønsker en viss premie for både de større vekstutsiktene og synergiene.

- Vi opprettholder vårt syn om at Cisco kommer til å heve sitt bud på Tandberg, skriver Strand.

Tandberg-aksjen stiger 0,26 prosent til 152,20 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.