Dag Sørsdahl kommer fra stillingen som administrerende direktør for Oslo Nye Teater og har tidligere arbeidet i 14 år med private equity, senest i Borea.

Før dette var Sørsdahl 10 år i mediekonsernet Schibsted, ifølge en pressemelding fra Aller.

Der jobbet han med TV/Film i Aftenposten og i konsernet Schibsted ASA.

Siviløkonom

Dag Sørsdahl er siviløkonom fra Lund Universitetet i Sverige, og har studert på Harvard Business School i USA.

- Dag Sørsdahl vil tiltre stillingen som administrerende direktør for Aller Media-konsernet i Norge cirka 1. september. Mediebransjen og Aller Media er inne i en omstillingsfase hvor gamle forretningsmodeller endres og nye oppstår - og her er Dag Sørsdahls erfaring fra media, kultur og 
Private Equity en god kombinasjon. Dag Sørsdahl har en sterk lederprofil og hans seneste jobb på Oslo Nye Teater viser i tillegg en evne til å lede kreative mennesker, som utgjør en vesentlig del av vår virksomhet. Det er blant annet disse kvalitetene og erfaringene som gjør at vi mener at Dag er den helt ideelle til jobben som leder av Aller Media-konsernet i Norge, sier styreleder Erik Aller.

Ny digital virkelighet

- Aller Media-konsernet i Norge har en meget sterk produktportefølje og en lang suksessfull historie. Det er med ydmykhet og dedikasjon at jeg tar fatt på denne oppgaven. Jeg ser frem til fortsatt å utvikle virksomheten hvor mediebransjen er under hurtig forandring. Den nye digitale virkeligheten, kombinert med Aller Medias kjernevirksomhet gir et stort omfang av spennende muligheter, sier Dag Sørsdahl ifølge meldingen fra Aller Media.

 

Aller Media står blant annet bak Se og Hør og Dagbladet, men har også gått inn i innholdsproduksjon for kommersielle kunder, konseptutvikling, kommunikasjonsløsninger, salg, markedsføring og nyttetjenester. 
Konsernet omsetter for cirka to milliarder kroner og har rundt 700 ansatte i Norge. Aller Media i Norge er eid av danske Aller Holding

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Facebook skrur til algoritmen for å løfte frem vennene dine  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.