Konsernsjef Frode S. Berg har sagt opp sin stilling, og på den bakgrunn har styret i Kverneland utpekt styremedlem Kjell E. Almskog til ny styreformann i Kverneland, etter at Jens Ulltveit-Moe har ønsket å trekke seg på grunn av stor arbeidsbelastning.

Kverneland er inne i en større omstillingsprosess, som ble iverksatt i kjølvannet av at rederen og industrieieren Jens Ulltveit-Moe tok makten i selskapet. Han har satt igang en kraftig hestekur for å sikre lønnsomhet.

Almskog vil i en periode fungere som arbeidende styreformann, skriver Kverneland i en børsmelding.

Ny midlertidig sjef

Knut Øversjøen.
Knut Øversjøen. (Foto: Sigbjørn Sandsmark)
Styremedlem Knut Øversjøen konstitueres som ny konsernsjef med virkning fra 15. april. Han går derved fra sin nåværende stilling som konserndirektør for finans i Umoe AS.

Han fratrer også som styremedlem i Kverneland ASA og blir erstattet av varamedlem Erlend Grimstad frem til styrevalget på den ordinære generalforsamlingen 10. mai.

Leter etter ny
Styret vil umiddelbart iverksette en rekrutteringsprosess for å besette konsernsjefstillingen på permanent basis. Både interne og eksterne kandidater vil bli vurdert, opplyses det.

Ovenstående innebærer ingen endringer med hensyn til videreføring av konsernets strategi og restruktureringstiltak. Styret og ledelse vil tvert imot intensivere arbeidet for å få til en mest mulig effektiv gjennomføring av vedtatte og planlagte rasjonaliseringstiltak, ifølge meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.