Ole Kristian Furuseths leilighetsselskap Studio H på Kvitfjell begjærte nylig oppbud med en anslått gjeld på 51 millioner kroner og eiendeler verdsatt til 49 millioner, skriver Finansavisen.

Furuseth klarte å selge 40 av de 48 leilighetene, men fikk ifølge avisen bare betalt for 16, og gir derfor nå opp hele prosjektet.

Konkursboet består av 32 leiligheter og blant annet lokalene til en bub og en sportsbutikk.

- Dette er kjedelig, trist og leit. Men 99 prosent av gjelden er til BN Bank, og vi har jobbet tett med banken hele veien, sier Furuseth til avisen.

- Burde sjekket bedre
Eks-alpinisten sier i ettertid at han burde sjekket de som kjøpte leiligheter i 2008 bedre. Det var mange investorer blant kjøperne som ikke hadde penger da markedet kollapset under finanskrisen.

- Det har væert mye og tung jobbing, og usikkerhet. Til slutt klarte vi det ikke, og nå må noen andre ta over stafettpinnen, sier Furuseth til Finanavisen. Han anslår at han selv har tapt mellom 4 og 5 millioner kroner på dette prosjektet.

Ole Kristian Furuseth hadde i 2009 en skattemessig formue på 20 millioner kroner.

Les også: Furuseth inngikk forlik

Alpin-ess satser på luksushytter (2007)

Satser 350 millioner på Kvitfjell (2006)



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.