I skianlegget på Kvitfjell lages det nå egne bakker for damene.

BAKGRUNN: Bygger ut for milliarder på Kvitfjell

- Her blir det hyggelig terreng som treffer midt i hjertet i de store markedene, uttalte styreleder Thorvald Sverdrup (62) i Alpinco til DN tirsdag.

Han mener at hele alpinbransjens store sorg er at damene slutter å stå alpint i 40-årsalderen fordi bakkene er for bratte.

Ingen statistikk

- Hvor kommer det fra, spør daglig leder Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening (ALF).

Hun er selv kvinne i 40-årsalderen og helt uenig i utspillet til Sverdrup.

- Jeg vet ikke hva slags grunnlag han har for å si det. Alder og kjønn på dem som står på ski er selvfølgelig ikke noe vi fører statistikk over, men mitt personlige inntrykk er at dette ikke stemmer, sier Clausen.

Hun forstår dermed ikke hvorfor det må bygges egne bakker for damer.

- Det er humoristisk at han kan si det i 2016. Jeg inviterer ham gjerne med på en skidag med meg, sier Clausen lattermidlt.

Frihetsfølelse

Kjønn er irrelevant å snakke om når en alpinbakke skal beskrives, ifølge Clausen.

- Det går mer på at man har et tilbud som passer for alle - både med tanke på alder og ferdighet. Noen liker å bli utfordret, mens andre synes det er greit å kose seg, sier hun.

Clausen, som er mor til døtre på 12 og 14 år, tror mange kvinner heller går i motsatt retning, og benytter anledningen til å velge tøffere bakker når barna er store nok til å klare seg på egenhånd.

- For meg er det en frihetsfølelse endelig å slippe og holde på med votter og bindinger som jeg har gjort i flere år. Det betyr jo ikke at jeg slutter å stå på ski, sier hun.

Aktiviteter stjeler fokus

Det er heller tilgangen til andre aktiviteter som trekker kvinner ut av alpinbakken, tror Clausen.

Hun mistenker at mange damer er mer opptatt av å telle kalorier og bedrive aktivitet som fremstår mer helsefremmende enn alpint.

- De skal gå på mindfullness-kurs, yoga eller stretching - slike ting som hele tiden blir rettferdiggjort ved kaloriforbruk eller helsegevinst. Alpint fremmer helsen like mye, men vi er ikke like langt fremme det når det gjelder å snakke om helsegevinsten, sier hun.

Clausen mener imidlertid alpint gir en trippelleffekt:

- Du får god samvittighet, frisk luft og roser i kinnene. Jeg har i hvert fall stor glede av det, sier Clausen.

 

Les også: Nå kommer ulltøyet som ikke blir vått av vann dnPlus (+)

Alpinstjernens dypeste spor dnPlus  (+)

Ber supermosjonistene slappe av litt
 

Se DNtv:

Perfekte ski på to minutter:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.