Christine Neumann (58) fra Bergen er 3. generasjon i familien som valfarter til Geilo for rekreasjon. Nå prøver hun å få med seg så mange som mulig ut på ski.
Christine Neumann (58) fra Bergen er 3. generasjon i familien som valfarter til Geilo for rekreasjon. Nå prøver hun å få med seg så mange som mulig ut på ski. (Foto: Thomas T. Kleiven)

Noen av oss klarer ikke gi oss. Vi klarer det aldri, sier Christine Neumann. Skigleden er det kjæreste hun har. Når hun suser ned nypreppede riller på Geilo bobler følelsene over.

– Da er jeg lykkelig. Da jubler jeg i bakken. Da kribler det i hele kroppen, sier bergenseren som tar turen til Geilo så ofte som mulig.

Comeback

Neumann hadde egentlig gitt seg. Da hun ikke klarte å bli blant landets beste alpinister mistet hun muligheten til å jage porter. Men da hun rundet 45 år og innså at barna var voksne tillot hun seg å bruke mer tid på seg selv. Hun ville så gjerne drive med noe skikkelig gøy og søkte mot det hun savnet aller mest: følelsen av å uredd ta med seg mestringsfølelsen inn i hver eneste port. Nå er hun tilbake på skjær, har flere ski enn noen gang og kjemper hvert år om sammenlagtseieren i veteran-NM.

Før lunsj

På Geilo er Sonja-løypa hennes udiskutable favoritt. Den slake helningen passer utmerket til kjappe carvingsvinger. I hver sving får skiene den perfekte vinkel mot snøen. Hele kroppen kjenner at stålkanten sitter som støpt til underlaget i det hun følger løypas S-form nedover terrenget og gir full gass under stolheisen.

Her er det høy fart som gjelder. Men bare frem til kl 11. Da fylles Geilos bakker opp og hun må ta det med ro så hun ikke kjører på folk. Aller helst skulle hun ønske Geilos alpine tilbud var enda bedre. At heisene ble oppgradert og nye traseer bygd. Hun håper eierne i større grad vil satser på Geilo som alpindestinasjon og gi mer plass til de fartsglade.

Bekymret mor

– Å kjøre porter krever mye av deg. Det er mye mer slitsomt enn å kjøre fritt fordi du hele tiden må holde deg innen et mønster og konstant bruker muskulaturen til å holde deg på kant, sier Neumann som har vondt i hele kroppen etter en treningshelg mellom røde og blå plastpinner. I fjor knakk Neumann hånden i møte med en port. Da kjøpte hun seg nye hansker og nye beskyttelseskopper til stavene. Fremdeles er Super-G favorittdisiplinen. Helst i traseer som tillater hastigheter over 100 km/h.

–  Min mor på over 80 er ikke begeistret over at jeg kjører super-G. Hun synes det går for fort. Litt risiko fører dette med seg og man må nok ha litt speed i blodet for å like det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.