I denne testen finner du ski som egner seg like godt i og utenfor løypa. Om du aldri har kjørt på løssnøski før, kan en ski med midtbredde på 100 millimeter oppfattes som bred. På den andre siden har du erfarne frikjørere som ofte velger bredere ski, med midtbredde helt opp til 125 millimeter. Sannheten er at med en ski av den typen vi har testet her, kan både drevne og ferske offpistekjørere ha det artig.

Brorparten av moderne frikjøringsski har det som kalles «rocker». Det vil si at skia er bøyd svakt opp mot endene. Dette kombineres ofte med at tuppene er smalnet av mot endene, såkalt «tapering».  Denne typen konstruksjon skal gjøre skiene mer lettmanøvrert i løssnø, og ofte lykkes skiprodusentene med dette. Resultatet er at skiene i denne klassen kan oppleves lettkjørte for de ferske og samtidig gi bra med flyt og løft for de drevne. Vinnerskia kjennetegnes ved at du kan kjøre den helt likt – samme posisjon over skia, samme fart – uansett føre. For deg som vil stikke inn og ut av løypa og leke deg overalt i anlegget, er dette et godt valg.

Magasinet Fri Flyt har gjennomført testen for DN i tildels svært gode forhold i Sogndal og Hemsedal. Fri Flyt har gjennomført årlige skitester i 15 år, bare i år har de testet rundt hundre ski. Den tekniske delen av testen er utført av skimaker Endre Hals.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.