Vegard Ulvang og DnB-styreleder Anne Carine Tanum er blant investorene som sitter på tap i eiendomsselskapet BSA Lange Kontrakter, skriver Finansavisen.

Som navnet indikerer så skulle selskapet i et brennhett marked for næringseiendom vinteren 2007 investere i eiendommer med langsiktige leiekontrakter.

Det kunne ikke gå feil, trodde den Glitnir-eide tilretteleggeren BSA, og kjøpte inn ni eiendommer for totalt én milliard kroner med en belåningsgrad på 86 prosent.

Verdifall og dyr binding
Etter verdifall i porteføljen på nærmere 200 millioner kroner, og svindyre, langsiktige rentesikringsavtaler, er nå hele egenkapitalen tapt, og selskapet klarer ifølge Finansavisen knapt å betale gjelden på totalt 946 millioner kroner.

En bankgjeld på 770 millioner kroner med en vektet fastrentesats er bundet helt frem til 2017.

- Vi inviterer til en gjennomgang av selskapet og dets økonomiske situasjon, sier aksjonær og styremedlem Mads Agerup til avisen. Han avviser at lånet er misligholdt, og påpeker at det er kjempeviktig å få med at eierne av obligasjonslånet ikke har rett til å erklære mislighold i henhold til låneavtalen.

Nå er håpet for investorene i BSA Lange Kontrakter at markedet for næringseiendom fortsetter den positive trenden fra 2010.

- Det er grunn til å tro at markedet er blitt noe bedre siden årsskiftet, sier Agerup til avisen.

Les også: - Den forrige krisen har vel egentlig aldri opphørt


<b>Dette kan bli Norges største eiendomssalg</b>

<b>OECD spår norsk boligsprekk</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.