JP Morgan oppgraderer anbefalingen på Norsk Hydro til «overweight» fra nøytral, ifølge en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Analytikerne mener nå at nedsiderisikoen fra valuta og aluminiumpremier er priset inn i kursen.

«Etter et kursfall på 18 prosent siden 15. april fremstår Hydro som en av sektorens billigste og mest attraktive muligheter», heter det.

Utsiktene til aluminium er fortsatt attraktivt på mellomlang sikt, mener JP Morgan. At sentimentet har vært «bearish» den seneste tiden reflekterer økende metalleksport fra Kina og Russland.

Videre mener meglerhuset at nedsiderisikoen til prisene er begrenset herfra. De estimerer at kinesiske produsenter er avhengig av en prispremie på aluminium som er høyere en 287 dollar per tonn for å eksportere til USA, og opplyser at prispremien nå er 248 dollar per tonn.

Les også:
Goldman nedjusterer oljeprisforventningene
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.