I begynnelsen av mai kostet et tonn aluminium over 2.000 dollar. På tre måneder har prisen falt til under 1.600 dollar, en nedgang på 20 prosent og den laveste prisen siden bunnivået under finanskrisen i februar 2009.

Grunnen til det markante prisfallet er at Kina har begynt å eksportere aluminium i stor stil til det vestlige markedet, ifølge NRK.

– Det var en periode mot slutten av fjoråret og tidligere i år, da prisene i vesten var en god del høyere enn i Kina. Det ga de kinesiske produsentene insentiv til å sende metall ut i det markedet vi opererer i. Det er nok hovedgrunnen til at prisene har gått nedover nå, sier informasjonssjef Øyvind Breivik i Hydro.

Prisfallet har ført til at konsernets forventninger til neste kvartalet er skrudd kraftig ned.

– Vi følger med på prisene og er jo litt urolige når det går så pass lavt som det er nå, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Øvstetun ved Hydro i Årdal.

Fabrikksjef Egil Fredriksen sier de må være forsiktige fremover, men at den lave dollarkursen gjør situasjonen levelig.

– Så lenge prisen ligger på det nivået vi har nå, er det ikke så ille, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Myndighetene i Kina innfører restriksjoner på shortsalg av aksjer

Big Foot-feltet blir utsatt

- Utsiktene til en prisoppgang i andre halvår har forduftet

Se DNTV: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert: