Netthandelsselskapet Amazon overrasket markedet med sine kvartalsresultater torsdag, og selskapet endte opp 17 prosent børsen.

Minimale marginer

Amazon, som er verdsatt rundt 230 milliarder dollar, oppunder 1.890 milliarder kroner kunne vise til et driftsresultat på 464 millioner dollar, etter å ha omsatt for 23,2 milliarder dollar i kvartalet.

Det samlede overskuddet endte på 92 millioner dollar, 0,4 prosent av omsetningen. Selskapets grunnlegger, Jeff Bezos (51), så sin eierandel i selskapet øke med omtrent syv milliarder dollar, rundt 58 milliarder kroner i handelen etter børslutt torsdag, ifølge Marketwatch.

Et samlet overskudd på 0,4 prosent av omsetningen virker kanskje ikke så dramatisk, men Amazon har opp gjennom årene vært kjent for å gå i minus. Bezos’ forretningsstrategi har vært å investere alle pengene selskapet tjener tilbake i selskapet, enten på produktutvikling eller oppkjøp.

Ukonvensjonell strategi

Selskapets omsetning har fortsatt å vokse, og er opp 20 prosent siden andre kvartal 2014. Aksjen er opp 50 prosent så langt i år.

Denne strategien har ofte ledet til krass kritikk fra investorer i selskapet, som har presset for å få overskuddene utbetalt. Amazon, som ble startet som en internett-bokhandel i 1994 var ett av få selskaper som overlevde dotcom-boblen rundt årtusenskiftet. Selskapet rapporterte sitt første overskudd i 2001.

Selskapet har utviklet seg fra å kun selge bøker til å i dag omfatte alle type varer, i tillegg til en strømmetjeneste for film og TV-serier.

Les også på DN.no:

Her vil folk våkne til bensinsjokk om én uke

- Vi burde være i en periode der vi ser nedgang i oljelagrene

Bred nedgang Wall Street

Se DNTV: To øvelser som gjør deg til en bedre svømmer

To øvelser som gjør deg til en bedre svømmer
Du taper mange minutter på dårlig teknikk i vannet. Disse øvelsene gjør svømmeteknikken din mer effektiv,
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.