Mandag ettermiddag ble det bekreftet at LO, Telenor og Fritt Ord selger sine eierposter i Amedia for 395 millioner kroner til DNB-stiftelsen. Både LO og Telenor tar tap som følge av den lave salgsprisen.

Gerd Kristiansen bekrefter til DN at LO tar et tap på 50 millioner kroner i forhold til den bokførte verdien av Amedia-aksjene.

LES OGSÅ: Amedia-redaktør: - Jeg er meget oppstemt

I Telenor var aksjeposten i Amedia bokført til cirka 550 millioner kroner. Ettersom salget «bare» innbringer rundt 190 millioner kroner for Telenors del, selger også Telenor med tap og må ta en regnskapsmessig nedskrivning på 360 millioner kroner.

LO har inntil salget vært største eier med 44,6 prosent. Kristiansen sier salget av mediekonsernet betyr at en epoke er over for Landsorganisasjonen og arbeiderbevegelsen generelt.

– Det er et veiskille for oss at vi selger oss ut i dag, sier hun.

På spørsmål om hun underveis i prosessen har rådført seg med tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum (67) eller Yngve Haagensen (77) i arbeiderbevegelsen, svarer hun følgende:

- Det er jeg som er LO-leder nå. Min jobb er å ivareta medlemmenes penger og interesser. Jeg har ikke gått til gamle høvdinger og spurt om lov, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Går rett i strupen på LO dnPlus (DN+)

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia er godt fornøyd med sine nye eiere, og hadde mandag et kort møte for å drøfte fremtiden med DNB-stiftelsen.

– Det virker som de har mange spennende tanker, er langsiktige og seriøse og har gode hensikter. Så dette er bra, sier Stenbro til DN.

Se DNtv: Er dette Norges nye stjernerestaurant?

Er dette Norges nye stjernerestaurant?
Onsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over Norden. Får restaurant Kontrast en?
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.