51 av konsernets aviser melder om flere betalende abonnenter, skriver Klassekampen.

– Inntektene fra brukerbetaling øker jevnt og trutt. Og frafallet, det vil si andelen av abonnenter som velger å ikke fortsette, har aldri vært lavere, sier Stokstad.

Samtlige 62 mediehus i konsernet har nå innført Aid, Amedias løsning for registrering, pålogging og nettbetaling. Over 410.000 brukere er nå registrert, og nesten halvparten av dem er innom daglig. Innen 2020 er planen at abonnentene skal gi inntekter på 1,4 milliarder kroner, like mye som i 2014. Stokstad er overbevist om at det er der finansieringen av lokaljournalistikken skal komme fra i fremtiden, ikke fra nettannonser.

– Den største inntektskilden for mediebransjen er og blir brukerinntekter. For noen år siden trodde alle i bransjen at de digitale annonseinntektene ville vokse inn i himmelen. Men i likhet med andre mediekonsern ser vi at denne vekstkurven har flatet ut. Hittil i år har vi faktisk hatt en nedgang, sier Stokstad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nettavisene sitter fast dnPlus (DN+)

 
Amedia ble kjøpt opp - leverer knalltall  

Følg markedet på DN Investor