Kravet om nettnøytralitet ble innført under president Barack Obama og påla selskap som håndterer internettrafikk, å behandle all trafikk likt.

Store innholdsleverandører som Netflix og Google har derfor ikke hatt anledning til å kjøpe seg «forkjørsrett» og bedre kapasitet enn andre.

Les hvordan roboter lagde 1,3 millioner falske støtteerklæringer til lovendringen: Fra falske nyheter til falske roboter: – Dette kan gjøre stor skade på samfunnet

Tilhengere av ordningen mener kravet om slik nettnøytralitet er nødvendig for å sikre et åpent internett, mens motstanderne mener kravet innebærer unødvendig innblanding fra myndighetenes side.

President Donald Trump utnevnte tidligere i år republikaneren Ajit Pai til leder for FCC, og han foreslo å droppe prinsippet om nettnøytralitet.

Pai argumenterte med at kravet om nettnøytralitet hindrer investeringer som kan gi folk bedre nettilgang og foreslo å åpne for å la selskaper som trenger stor båndbredde, som Netflix, anledning til å kjøpe seg «forkjørsrett».

Tre av de fem medlemmene av FCC er republikanere, og torsdag vedtok kommisjonen med tre mot to stemmer å oppheve nettnøytraliteten.

Dette har ført til skarpe reaksjoner fra mange hold.

- De eneste som tjener på dette er massive selskaper som allerede tjener enorme summer, sier senator Ed Markey, en demokrat fra Massachusetts på Twitter.

- De vil gjøre slutt på internett slik vi kjenner det, og skape et digitalt oligarki som tjener de få og rike, skriver han.

Også senator Bernie Sanders reagerer kraftig på beslutningen: (Vilkår)