Meglerhuset SEB Enskilda mener det er utsatt for omfattende tyveri av verdifull selskapsinformasjon av en tidligere ansatt, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er ingen bagatell, det er sikkert. Det som er stjålet fra oss er ikke en graf eller noen sammenraskede historiske data. Det dreier seg om hele vår offshoredatabase, sier Hans Henrik Klouman til DN.

Klouman har sendt saken til Fondsmeglerforbundet for en ekstern vurdering.

Offshoreanalytiker Pål Dahl innrømmer overfor DN at han har tatt med seg noe informasjon fra sin tidligere arbeidsgiver.

- Noen analyser vi har publisert inneholdt historiske data, noe jeg hadde liggende fra min tid i SEB Enskilda. Dette beklager jeg på det sterkeste overfor våre kunder, både i Enskilda og First. Men jeg vil understreke at alle vurderingene er 100 prosent våre egne. Alt er skrevet fra min egen hånd, og er egne vurderinger, sier Dahl.

Saken ble delvis kjent i Finansavisen i går der det kom frem at en analytiker hadde brukt en plansje med data fra tidligere arbeidsgiver. First Securities reagerte med å gi en advarsel. Hans Henrik Klouman mener både Dahl og First bagatelliseres saken.

- Materialet er brukt i Firsts selskapsanalyser som om det skulle være deres eget. Dette materialet har det tatt titalls årsverk å bygge opp, og det utgjør, sammen med våre øvrige analysedatabaser kjernen i vår virksomhet, sier Klouman.

First innrømmer nå at omfanget var større enn det som først kom frem.

- Slik jeg oppfatter det er det ingen uenighet om faktum i denne saken. Vi ser meget alvorlig på det, sier Jørgen Pleym Ulvness i First til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.